Wednesday, 17 July 2013






ESP- SOY PROTEIN ISOLATE POWDER
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.


Shaklee ESP:

•   Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan

    rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•   Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•   Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
    keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
    menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
    kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•   Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
    Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
    di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
    proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk
11003 (850g)

Monday, 5 November 2012

Kongsi Kebaikan ESP, Vita C, dan Alfalfa (Produk Shaklee)

Bunga jugak tak ketinggalan megambil ESP sebagai suppliment dalam rutin harian. ESP.. Bunga mula ambil masa bulan puasa hari tu.. Alhamdulillah, dapat rasai kebaikannya.. Bunga nie.. selalu cepat letih dan penat. Tapi alhamdulillah, dengan pengambilan ESP selepas waktu sahur, Bunga alami perubahan yang amat mengujakan.. Tiada lagi letih dan penat, malah boleh buat kerja-kerja berat lagi, lebih2 lagi..bulan puasa..

Vita C pula Bunga ambil sebab nak cantikkan kulit kisahnya. Hehee..nak hilangkan parut jerawat dan melicinkan kulit yang tak berapa licin nieeee...Yang penting Bunga nak cantik untuk cik Abang laaa..

Alfalfa pula..nak banyakkan susu untuk daughter Bunga..tapi cuma untuk 6 bulan je laa.. sebabnya daughter Bunga dah 2 tahun..sempat la teruskan sampai umur 2 tahun setengah..Alhamdulillah..susu masih ada sampai sekarang..cuma tak banyak..tu pun Bunga campur dengan susu formula sebab keje..Hajat bf sampai 2 tahun setengah insyaAllah tercapai..

 Berkat Bunga ambil 3 jenis suppliment nie..nampak laa perubahan.. kulit tiada lagi parut...anjal..dan nampak cantik...tak percayaaaa?? nanti Bunga upload latest picture yaa..Bukan Bunga nak perasan pe...sb dah ramai yang puji2...hehehe..SUUKAA sgt....winkk2






Bunga just nak berkongsi ngan u all and utk Bunga juga... Bunga bukan pengedar Shaklee..nak promote2 nie.. Anyway.. siapa tahu..one day?hehe..


Kelebihan ESP
  1. Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
  2. Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  3. Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  4. Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
  5. Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan.
  6. Menyokong kesihatan imunisasi badan.
  7. Mengawal paras kolesterol.
  8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  9. Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik
SPECIAL ESP:-
kulit gebu, cantik berseri & lebih anjal daripada biasa!!

ESP?? Kerana PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

nak KURUS- ESP mengawal selera makan..


nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNANT - ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNANT- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga

VITA C 
Siapa perlukan VIT C
perokok / yg nk sembuhkan luka / stress person / sistem imun yang rendah

Kekurangan VIT C
  - menyebabkan collagen yang lemah dah tidak sihat,
  - menyebabkan pemulihan kulit yang lambat.
  - menyebabkan skurvi (ditandai oleh gusi bengkak dan berdarah, pendarahan dibawah kulit)dll

Kenapa perlu VIT C?
  - Mencerahkan tona kulit yang gelap
    dan kusam.
  - Menghaluskan struktur kulit.
  - Mengecilkan pori-pori kulit.
  - Menganjalkan kulit.
  - Menghilangkan tompok-tompok hitam.
  - Mengurangkan garis-garis halus pada kulit.
  - Memberi kelembapan berpanjangan pada kulit.
  - Menegang dan mengecilkan kulit wajah yang kendur
    dan menggeleber.
  - Mengekalkan kecantikan kulit yang muda dan berseri.
  - Menghasilkan pembentukan sel-sel kolagen pada
    kulit.

ALFALFA
Alfalfa bukan hanya untuk menambahkan susu sahaja, malah lelaki pun boleh mengambilnya. Antara 1001 fungsi ialah :
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk alergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam
     dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (keintiman-untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan

 Bunga dah mencuba..u all macam mana??

Thursday, 2 July 2009

Nilai Kehidupan

Dalam menongkah arus
dunia...
Sematkan semangat Rabiatul Adawiah
berjuang hidup
kerana Allah

Muliakan hatimu
pedoman dijiwa
umpama taatnya Siti Khadijah

Jadikan itu perisai fitnah
kaulah cahaya kasih
di Jannah

Monday, 29 June 2009

BISIKAN RINDU TEMAN

Kenangan menyimpul

Dalam dakapan sunyi

Angin datang menyulam rindu

Dalam lipatan kalbu

membara

Mesra suara mu berlagu

Ceria menawan nyawa

nadiku

Teringat irama janji mu

ragu ku semakin bertamu

Kita semakin jauh

Menyorok di sebalik kesibukan

Dipinggir sungai kejernihan

Bermimpi meyelongkar erti

persahabatan

Lambaian mu seorang teman

Terbang di sayap pencarian

Lambaian ku kelesuan di dahan

penantian

Lambaian salam mu umpama

ombak

sukar untuk ku melukiskan.